فرش اصیلترین هنر ایرانی
بدون اغراق فرش زیباترین هنر ایرانی است که اصالتی به قدمت این کشور کهن دارد. نمود این اصالت را میتوان در نگاره های تاریخی که در تار و پودهای فرش دستباف ایرانی در هم آمیخته شدهاند، به وضوح مشاهده کرد.
خانههای ایرانیان نیز از جلوهگری این هنر با ارزش بیبهره نماندند و در گوشه گوشه منزلگاههای ایرانی می توان نمایی از زیباییهای فرش ایرانی را دید.
فرش دستباف ایرانی که امروزه به صنعتی ارزآور برای کشور ایران تبدیل شده است، مولود ذوق و هنر ایرانیان از گذشته تاکنون است. این جایگاه متعالی به دست هیچ هنر و صنعت آمیخته دیگری به دست نیامده است و از این رو میتوان فرش ایران را محصولی منحصر به فرد در سراسر دنیا به حساب آورد. با وجود این، فرش ماشینی نیز از قافله عقب نمانده و با آمیختن پیشینه هنر بافت فرش و تکنولوژی، تکه ای از بهشت را روی زمین آورده است. علیرغم ارزش بالایی که فرش دستباف دارد، اما به دلیل افزایش روزافزون نیاز به این کالا که جزء لاینفک زندگی هر ایرانی است، خلأ ماشینی و مکانیزه شدن آن نیز احساس میشده است. برای اینکه بتوان فرش ماشینی ایرانی را بیشتر به دنیا معرفی کرد، نیاز است تا نمایشگاههایی برای عرضه این فرشها و تکنولوژی های مرتبط با آن برگزار شود.
چگونه از پتانسیلهای بالای فرش ایرانی در جهت شناساندن این هنر به دنیا استفاده کنیم؟
پتانسیلهای بالای فرش ایرانی این محصول را در صدر صادرات غیر نفتی این کشور قرار داده است، اما به دلیل تحریمهایی که در گذشته و حال وجود داشتند و موانعی که برای فرش ایرانی و کسب و کارهای مرتبط به آن ایجاد شده است، این توان بالقوه به طور کامل شناسانده نشده است.
یکی از راههایی که میتوان این توانمندی ها را به رخ جهانیان کشید، برگزاری نمایشگاههای مختلف داخلی و بین المللی است تا فرش ایرانی به جایگاهی که شایسته آن است، برسد.
کیفیت و اصالت فرش ماشینی در ایران
علیرغم تمام کپیهایی که از فرش ایرانی در سراسر دنیا ساخته میشود، کیفیت و اصالت این فرش نزد متخصصان و کارشناسان فرش در سراسر دنیا محرز است. این کیفیت به حدی است که بسیاری از کشورهای صنعتی دنیا از جمله آلمان و آمریکا از پر و پا قرصترین طرف داران آن هستند. به همین دلیل، جای دارد تا با برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای مختلف در حوزه فرش ایرانی شاهد انتقال تجربیات متخصصان خود به خارج از کشور باشیم. در عین حال نیز تکنولوژی های روز دنیا را از کشورهای توسعه یافته به منظور تسهیل روند انجام کارهای مرتبط به حوزه فرش وارد صنعت فرش ایرانی نماییم.
چگونه توانمندی ایرانیان در حوزه تولید فرش ماشینی را به رخ جهانیان بکشیم؟
علاوه بر زیبایی هنر فرش دستباف ایرانی، کارشناسان فرش دستاوردهای زیادی را در حوزه فرش ماشینی و تکنولوژیهای مرتبط با آن پیدا کردند. شایسته است برای نشان دادن این توان بالفعل و استفاده از توان بالقوه متخصصان اقدام به برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی نماییم. این نمایشگاهها امکان تبادل تکنولوژی برای متخصصان داخلی و خارجی به منظور ارتقای صنعت فرش در دنیا را فراهم میکنند.
برگزاری نمایشگاهها علاوه بر نمایش توانمندی و تبادل تکنولوژی به بالا رفتن اعتماد به نفس و غرور ملی کشور ایران در میان سایر کشورها و به ویژه کشورهای توسعه یافته کمک شایانی میکند.
ساخت غرفههای نمایشگاه برای نمایش محصولات فرش ماشینی باید به چه شکلی باشد؟
با توجه به غنای صنعت فرش، غرفه های نمایشگاهی ساخته شده برای این صنایع باید شرایط خاصی داشته باشند. غرفه نمایشگاه در رویدادهای مرتبط به فرش و صنایع وابسته آن علاوه بر اینکه باید نمودی از شکوه و هنر آن را به تصویر بکشند، باید تلفیق فناوری و هنر را در صنعت فرش ماشینی به نمایش بگذارند.
برای اینکه غرفه نمایشگاهی مطابق با قواعد دنیای فرش ساخته شود، علاوه بر کارشناسان سازه باید از متخصصان بخش فرش و هنر نیز ایده گرفت و با تلفیق تازه های معماری، عمران و آیتم های هنری غرفه نمایشگاهی شایسته ای برای به رخ کشیدن توانمندی متخصصان عرصه فرش ماشینی ساخت.
شرکت غرفه سازی رایکاسازان مفتخر است تا به وسیله تیم طراحی، ساخت و اجرای متخصص خود، با بهرهگیری از پتانسیلهای فرش ماشینی غرفه ای درخور و شایسته را به صاحبان صنایع در حوزه فرش ماشینی در نمایشگاه فرش ماشینی تحویل دهد.